MAUSTEET JA SUOLAT

Reilun kaupan luomumausteet ovat huippuluokkaa. Mausteiden värit ja aromit ovat tallella ja niitä tarvitaan ruoanlaitossa vähemmän kuin tehotuotettuja mausteita. Luomumausteet ovat ilahduttava lahja kenelle tahansa, mutta myös gourmet-tason kokeille!

4-pippuri 50g

Reilun kaupan luomu 4-pippurisekoitus sisältää musta-, valko-, viher- ja roseepippuria. Tämä pippurisekoitus on erinomainen yleismauste suolaisille ruoille.

Neilikka 38g

Kokonaista neilikkaa käytetään yleisesti jouluisissa ruoissa, liha- ja kalaliemissä sekä etikkasäilykkeissä. Mausteneilikat ovat neilikkapuun kuivattuja kukannuppuja.

Kaneli 40g

Louis ́ kaneli on Ceylonin kanelia eikä se sisällä kumariinia kuten kaupoissa yleisesti myytävässä Kassian kanelissa. Kanelia käytetään perinteisesti leivonnaisiin ja riisipuuroon, mutta kokeile sitä myös pataruokiin.

 

Inkiväärisokeri 35g

Inkiväärillä maustettu Reilun kaupan luomurokosokerilla voit maustaa niin puuron kuin jugurtin. Se on oiva lisä myös hedelmiin. Ruokosokeri on valmistettu täysin ilman lisäaineita.

Fleur de Sel

Maailman paras merisuola, Fleur de sel on peräisin Ranskan Bretagnesta. Sitä kerätään käsin perinteisin menetelmin laskuveden aikaan suola-altaiden reunamilta. Suolassa on tallessa kaikki arvokkaat vitamiinit ja mineraalit ja se on parasta ripoteltuna valmiin annoksen päälle sellaisenaan.

Mustapippuri 55g

Mustapippuri parantaa ravintoaineiden imeytymistä kehoon. Mustapippuri on yksi maailman ostetuimmista mausteista ja se sopiikin kaikentyyppisten ruokien maustamiseen sekä myös pöytämausteeksi.

Kurkuma 35g

Kurkuma antaa ruokiin ja juomiin kauniin keltaisen sävyn. Kurkumalla on todettu olevan muun muassa antioksidanttisia, antibakteerisia ja tulehdusta torjuvia ominaisuuksia.

Kanelisokeri 35g

Kanelilla maustettu Reilun kaupan luomurokosokeri on oiva lisä puuroihin, hedelmiin ja juomiin. Ruokosokeri on valmistettu täysin ilman lisäaineita ja Ceylon kanelissa ei käytetä lainkaan kumariinia.

Inkivääri 35g

Inkivääri on superterveellinen mauste, joka tukee vastustuskykyä ja pystyy selättämään jopa flunssan. Käytä inkivääriä ruoanlaitossa kun haluat ruokiisi itämaista potkua.